Wiko predstavlja praktični vodič za čišćenje vašeg pametnog telefona

Wiko predstavlja praktični vodič za čišćenje vašeg pametnog telefona

U ovim danima kada su preporuke o ličnoj higijeni na dnevnom redu kako bi se pažljivo primenjivale, Wiko - francusko-kineski brend pametnih telefona - svojim korisnicima želi da pruži vodič za ispravno i sigurno čišćenje pametnog telefona.U stvari, ako je ispravno i potrebno oprati ruke nekoliko puta dnevno, podjednako je prikladno obratiti pažnju na higijenu predmeta poput mobilnog telefona. Telefon intenzivno koristimo, a možda njime rukuje i nekoliko ljudi, a ostavlja se na različitim površinama u toku jednog dana.

Pa kako sprečiti da pametni telefon postane skladište mikroba, klica, prašine i prljavštine? Ovo je pet Wiko-ovih saveta:
  • Proverite je li pametni telefon isključen iz bilo kog izvora napajanja, uređaja ili spoljašnjeg kabla. U trenutku pre čišćenja isključite svoj pametni telefon.

  • Pripremite rastvor vode (50%) i etil alkohola (50%) koju ćete lako pronaći kod kuće. Da bi se olakšala priprema, prazna bočica spreja se može koristiti - idealno ako je dimenzija pogodnih za pakovanje u torbi ili rancu - tako što ćete napuniti polovinu bočice.

  • Uzmite meku krpu za jednokratnu upotrebu - ili alternativno tufere od pamučne vate koje treba baciti nakon upotrebe - i lagano ih navlažite rastvorom vode i alkohola. Moguće je proći krpom po celoj površini pametnog telefona, obraćajući više pažnje na logotip ili ispisane delove. U tom se slučaju operacija čišćenja mora izvesti sa minimalnim pritiskom.

  • Uzmite drugu meku krpu za jednokratnu upotrebu, izbegavajući peškire, grube krpe koje mogu ostaviti ostatke, kako biste pažljivo osušili pametni telefon.

  • Uključite pametni telefon i ponovite postupak najmanje jednom nedeljno, po mogućstvu jednom dnevno.


  • Ove dobre metode čišćenja pametnih telefona primenjive su na sve Wiko modele, od modela s zadnjim navlakama od plastike, polimera ili stakla. Uopšteno, osim posebnih indikacija, preporuke važe na bilo kom mobilnom uređaju.


    Nazad

    Drugi članci u ovom odeljku: